Tweakers.net Bordspellenavond

Door onok op vrijdag 6 maart 2015 10:48 - Reacties (12)
Categorie: Persoonlijk en overige, Views: 3.813

Donderdag 5 maart 2015 (gisteravond dus) was de Tweakers.net bordspellen avond. Ik mocht er bij zijn, een mooi excuus voor een blogje :) Ik heb zelf helaas geen foto's gemaakt, dus dat mag iemand anders verzorgen (Ik heb camera's genoeg gezien dus dat komt vast goed).

Ik heb me aangemeld omdat het me wel leuk leek om eens een kijkje te nemen achter de schermen bij Tweakers. Ik ben zelf developer, dus ik was wel geïnteresseerd in de presentatie over de werkwijze en het platform van Tweakers.net. Ik houd ook wel van een spelletje, dus dit leek me een mooie gelegenheid.

Helaas was ik het woensdagavond even vergeten, waardoor mijn dagelijkse carpoolafspraak wat ongunstig had ingepland. Doe er een schepje file bovenop, en zo kwam ik zo'n beetje als laatste binnen rond 18.05. Het welkoms praatje was net begonnen, dus ik was net op tijd om te kunnen aanschuiven bij een potje Carcassonne . Gelukkig was er ook nog eten over. Er was een prima buffet met diverse soorten salade, pasta, vlees, vis en heerlijke broodjes met omnomnom kruidenboter. Verder zijn we de hele avond volgestopt met chips, nootjes, en er was drank in de vorm van bier en fris. Uitstekend geregeld.

Het eerste spelletje speelde we met 6 man, en ik eindigde geloof ik op de 3e plek. De eerste presentatie was rond half 8. De sponsor van de avond CGI, vertelde het een en ander over het bedrijf en wat ze allemaal doen voor de ruimtevaart. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze talk niet zo bijster interessant vond, maar het filmpje van de raket was dan wel weer grappig.

Vervolgens gingen we weer verder gamen. Het 2e portje Carcassonne was wat interessanter en spannender. We voegden wat meer uitbreidingen toe wat voor meer variatie zorgde. Tot het laatste kaartje had ik kans om eerste, of laatste te worden. Het was helaas laatste :P

De 2e presentatie was van Tweakers.net zelf en ging over de werkwijze van de techniek bij Tweakers, hoe het development team werkt, en hoe het platform in elkaar zit. Dit vond ik persoonlijk erg interessant en leuk om te zien.

Rond half 11 vond ik het wel weer mooi geweest, ik moest immers nog anderhalf uur rijden. Bij de uitgang kreeg ik nog een goodiebag uitgereikt. Ik nam deze vriendelijk aan, maar in mijn hoofd dacht ik iets van "fijn, nog meer reclame rommel voor bij het oud papier", en zette de tas zonder te kijken naast me neer in de auto.
Pas thuis keek ik even in het tasje: zit er gewoon een Raspberry Pi 2 in! Inclusief 16 GB micro-sd kaartje. Vanwege mijn recentelijk sterk gegroeide interesse in domotica en elektronica ben ik hier heel erg blij mee. Toffe actie!

Al met al een zeer geslaagde avond. Bedankt Tweakers.net en CGI :)

Volgende: Oude LAN-party video's 08-'15 Oude LAN-party video's
Volgende: Kijkje in een wijkcentrale van reggefiber 04-'14 Kijkje in een wijkcentrale van reggefiber

Reacties


Door Tweakers user Alex86, vrijdag 6 maart 2015 10:59

Het was een mooie avond!! Tot de volgende keer?

Door Tweakers user misthafalls, vrijdag 6 maart 2015 11:14

Het was echt een leuke avond en de raspberrypi was onverwacht, maar geweldig om te krijgen :D.

Door Tweakers user ViNcE, vrijdag 6 maart 2015 11:34

Weet je welke spellen er nog meer waren? Als ik lees dat er een filmpje met een raket was, dan hoop ik toch wel dat ze bijvoorbeeld Galaxy Trucker ook hadden liggen.

En voor de spellenliefhebbers, kom eens kijken in het GOT bordspellen topic :)

Door Tweakers user geert19, vrijdag 6 maart 2015 11:51

was een geweldige avond, en de Raspberry pi was natuurlijkk een heerlijke afsluiter

Door Tweakers user onok, vrijdag 6 maart 2015 12:48

Ja er waren veel meer spellen, van wat ik kende heb ik gezien Colonisten van Katan, Risk, en Backgammon, maar de andere spellen kende ik allemaal niet :)


Door Tweakers user Ample Energy, vrijdag 6 maart 2015 16:26

"maar het filmpje van de raket was dan wel weer grappig."

Dat is zo mooi van geschreven woorden; je kunt je altijd direct een beeld vormen bij allerlei willekeurige zaken O-)


Leuk dat je hier een blogpost over hebt gemaakt. Ik kon niet, anders had ik me aangemeld, dus ik vind het in ieder geval leuk om te lezen hoe zo'n avond dan in z'n werking gaat.

Je bent niet gerecruit door CGI? Met verhalen over raketten zouden ze me weg moeten slaan :P

Door Tweakers user iTeV, vrijdag 6 maart 2015 18:23

Best wel vet dat ze je een raspberry pi meegeven. Had ik eerlijk gezegd niet verwacht

Door Tweakers user _trickster_, zaterdag 7 maart 2015 22:21

Het was zeker een geslaagde avond !
Het eerste potje Carcassonne meegespeeld, ik was geloof ik 5de.
de Raspberry Pi 2 was zeker een mooie verassing.
Volgende keer weer !

Door Tweakers user johnydoe, zondag 8 maart 2015 01:08

Als developer en board game liefhebber spreekt http://www.meetup.com/AmsterdamPHP/events/220712285/ je wellicht ook wel aan :)

Overigens niet gesponsord, dus verwacht geen raspberry pi, maar ook geen praatjes tussendoor.

[Reactie gewijzigd op zondag 8 maart 2015 01:09]


Door Tweakers user AW_Bos, zondag 8 maart 2015 12:39

"Ticket to ride", echt een geweldig spel wat ik daar gespeeld heb met een aantal andere Tweakers. En ik ben al een behoorlijke treinliefhebber ;).

Verder was de verassing ook erg groot toen ik een Raspberry Pi2 in mijn goodiebag had. Dat had ik niet verwacht, en ik heb er zeker grote plannen mee voor in huis :P

Door Tweakers user beertie1, dinsdag 10 maart 2015 12:10

Weet iemand waar in op de site die presenatie terug kan vinden? (er werdt verteld ie op de site stond)

Reageren is niet meer mogelijk