Poster met led verlichting

Door onok op zaterdag 16 april 2016 21:58 - Reacties (11)
Categorie: Domotica en Home-cinema, Views: 4.593

Die-hard tweakbloggers kennen vast het de blog van Roy Korpel. Deze photoshop wizzard post af en toe time lapse filmpjes van de meest briljante foto manipulaties en animaties. Een paar maanden geleden poste hij deze: een prachtige scene van een space shuttle die klaarstaat voor lancering op Cape Canaveral, maar de lancering is nooit doorgegaan door een niet nader gespecificeerde apocalyptische ramp.

Ik was als liefhebber van Nasa en ruimtevaart erg onder de indruk, en vroeg Roy of ik een poster kon bestellen. Dit was geen probleem en een weekje later had ik een mooie, 100x70 cm poster in huis. Ik beloofde Roy een foto zodra ik m had hangen. Ik bedacht me echter dat ik niet echt nagedacht had over een ophang systeem, en door druk druk druk (je kent het wel) bleef de poster een tijdje opgerold in de doos liggen.

Ik had de doos wel express in het zicht laten liggen, om te voorkomen dat ik m helemaal zou vergeten :P Door wat inspiratie op Youtube kreeg ik het idee om de poster op een paneel te maken met led verlichting er omheen.

Vandaag ben ik aan de slag gegaan, en het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf :)

Stukkie hout met poster
Led strip erop geplakt
Led strip
Poster aan muur, met flits
Poster aan muur, zonder flits
Overzicht, keuken, ledstrip uit
Overzicht keuken, ledstrip aan

Nogmaals bedankt Roy voor de mooie poster :)

De verlichting kan ik overigens met wifi schakelen, hiervoor heb ik Quinled gebruikt van Quindor, ook een mede-tweaker die net als ik graag met domotica knutselt. Hij is af en toe actief in het Grote ESP topic en heeft daar zijn ontwerp gepresenteerd en verfijnt.
Echt een echt Tweakers-united projectje dus ;)

Volgende: FullElectric: over elektrisch rijden en duurzame energie 05-'16 FullElectric: over elektrisch rijden en duurzame energie
Volgende: Hij komt: De Tesla Model 3 03-'16 Hij komt: De Tesla Model 3

Reacties


Door Tweakers user Damic, zaterdag 16 april 2016 22:33

Spijtig van die zwarte kabel :(

Door Tweakers user RoyK, zaterdag 16 april 2016 23:57

Wat blijft het een ontzettend leuk gezicht en speciaal gevoel dat mensen artwork aan de muur hebben hangen wat ik heb mogen maken :D veel plezier met de democratie. Erg leuk bedacht! :)

Door Tweakers user onok, zondag 17 april 2016 11:08

De kabel werk ik nog wel weg hoor Damic, ik heb zo'n wit kabelgootje die ik nog aan de muur moet plakken.

Door Tweakers user Danny.G, zondag 17 april 2016 19:15

Vet! Wel zonde dat hij niet op dezelfde lijn hangt als de tafel.

Door Tweakers user onok, zondag 17 april 2016 23:12

ik moest kiezen: Of in het midden vanaf de muur tot de koelkast, of in lijn met de tafel. Ik heb voor het eerste gekozen :)

Door Tweakers user Danny.G, zondag 17 april 2016 23:59

Niet eens over na gedacht. :P Ach, zulke dingen blijven persoonlijk.

Ik zat zelf ook aan zoiets als dit te denken, erg vet is het. Veel plezier ervan!

Door Tweakers user mvdam, maandag 18 april 2016 11:26

Tof projectje,

Nu dat kabeltje nog even midden onder uit de poster laten komen en strak over de muur, dan hoor je er bijna niemand meer over :)

Door Tweakers user Technomania, maandag 18 april 2016 14:42

Maar? Dat snap ik even niet :(

Hoe moet er iemand in hemelsnaam aan de rechterkant van de tafel zitten? Als je zorgt dat er 4 mensen kunnen zitten zit het toch redelijk in een lijn.


(of is het een vertekend beeld???)

Door Tweakers user onok, maandag 18 april 2016 19:01

het is ietwat vertekend. De tafel is best lang dus je kunt er prima met 4 man aan zitten. Aan de linkerkant zit de radiator in de weg, zodat de tafel niet veel verder naar links kan.

Door Tweakers user Technomania, dinsdag 19 april 2016 10:29

Ahhh. Nu zie ik de radiator pas. Duidelijk

Door Johnc554, maandag 6 juni 2016 08:01

This is really attentiongrabbing, You're a very professional blogger. I have joined your rss feed and sit up for in search of extra of your fantastic post. Also, I have shared your site in my social networks! dabddbkcafag

Reageren is niet meer mogelijk