FullElectric: Een jaar verder

Door onok op dinsdag 9 mei 2017 14:03 - Reacties (21)
Categorie: Duurzaam / EV, Views: 5.130

Het is inmiddels een jaar geleden dat ik een blogpost schreef over mijn idee om een Youtube serie te beginnen over elektrisch rijden en duurzame energie. Vol enthousiasme ging ik aan de slag met de eerste paar afleveringen.

Inmiddels is er een hoop gebeurd en zijn er ook wel wat tegenslagen geweest, maar hoog tijd in elk geval voor een nieuwe blog.

De eerste aflevering was een redelijk succes en is op dit moment nog steeds de meest bekeken aflevering. Maar met ca 1600 views (youtube+facebook) is het nog niet bepaalt viral te noemen. We hebben dus nog een lange weg te gaan.

Op de eerste aflevering kreeg ik een heleboel leuke reacties. Er zaten ook mensen tussen die met goede tips en ideeën kwamen, en mensen die ergens mee wilde helpen. En last but not least bood een goede vriend van mij zijn kennis en kunde aan om de audioafwerking van de video's te gaan doen. Daardoor konden we ook ineens gebruik maken van professionele audio apparatuur. Nice! Ons team was gegroeid naar 3 man.

Intussen had ik ook al een domeinnaam geregistreerd. Een echte website hebben we verder niet, de url fullelectric.nl leid gewoon direct naar het Youtube kanaal waar alle afleveringen staan.

In de 2e aflevering maakte Thijs een ritje in een Nissan Leaf met een collega. De aflevering komt ietwat saai uit de bus, het geluid is wat minder (hier hadden we nog geen microfoon gebruikt) maar verder is het wel een informatieve aflevering.

Daarna hebben we een item gemaakt over de Windcentrale. Er ging helaas nogal wat mis tijdens het filmen (dingen vergeten, verkeerde camera instellingen en nog meer amateuristische ellende), waardoor ik er uiteindelijk voor gekozen heb om de aflevering voorlopig te schrappen. Zonde, want inhoudelijk was het best interessant, en de mensen van de Windcentrale waren erg tof. Ik ben dan ook van plan om nog een nieuwe poging te doen.

Voor de 3e aflevering zijn we op bezoek gegaan bij Solar team Eindhoven. Het is uiteindelijk best een interessant filmpje geworden, maar inhoudelijk konden we niet zoveel laten zien. Over de nieuwe auto konden ze nog niks zeggen, Stella Lux was net onderweg naar de VS, en in Stella mochten we niet eens zitten, laat staan een ritje maken. Ik was stiekem best een beetje teleurgesteld, maarja, onze timing was gewoon slecht. Maar, ook hier gaan we vast nog wel een keer terug, de world Solar Challenge staat immers weer voor de deur (oktober) en in juli gaan ze de nieuwe auto laten zien.

Inmiddels waren we alweer aan het eind van 2016. Ik had gehoopt in het eerste jaar zo'n 10 filmpjes te kunnen maken, maar we hebben alle drie een druk leven met fulltime baan en partners die ook aandacht willen. Het kost ook wat meer tijd om een mooi filmpje te maken dan ik vooraf dacht, ondanks dat ik al wel wat ervaring had met het maken van filmpjes.

Een paar weken geleden hebben we de 4e aflevering opgenomen, en begin deze week is die online gegaan. Thijs heeft op z'n werk een Chinese BYD E6 staan die gebruikt wordt als test auto. Het was een perfecte kandidaat voor een leuk item. De auto kreeg echter al snel kuren onderweg, zo erg dat we stil kwamen te vallen :P Na een paar keer herstarten en het uitzetten van de airco konden we weer verder, en hebben we het serieuze gedeelte van de review hervat, maar het levert wel leuke beelden op. Dit is precies wat ik zocht, want na de eerste drie afleveringen vond ik dat onze serie wel wat luchtiger mocht en iets meer humor kon gebruiken. Geluk bij een ongeluk dus. Achteraf bleek een te lage spanning op de 12-volts accu het probleem te zijn, en inmiddels loopt de BYD weer als een zonnetje.We hebben nu dus 4 video's online staan. maar met slechts 53 subscribers en 2k views totaal loopt het nog niet bepaald storm. Maar, het begin is er. Vooral de laatste aflevering ben ik erg tevreden over, hij loopt lekker, is informatief, grappig en zit technisch goed in elkaar.

Het gebrek aan views komt denk ik voornamelijk door het gebrek aan "buzz" en content. We doen te lang over het maken van nieuwe filmpjes om echt een publiek op te bouwen. Hier gaan we dus nog wat mee doen. Ik zit bijvoorbeeld te denken aan het doen van nieuws updates. Die zijn wat makkelijker te doen (technisch), zodat ik ze sneller online kan gooien. Ideeën zijn welkom!

Voor de toekomst hebben we nog een ritje in een Renault Zoe op de planning staan, de Tesla Model X komt natuurlijk nog aan bod en verder doen we onze uiterste best om een review te maken van de Opel Amera-E, voordat deze breed verkrijgbaar is. Mochten er mensen zijn die ons kunnen helpen met dit laatste, neem dan vooral contact met mij op, ik ben je eeuwig dankbaar. En onder het mom van durf te vragen: We zijn ook nog steeds op zoek naar iemand die het aandurft om zijn Tesla model S (of X) aan ons uit te lenen voor een dag, zodat we daar een lange road trip (1000+ km) in 1 dag mee kunnen filmen.

Vergeet niet braaf te abonneren als je onze video's leuk vind ;)

Volgende: Full Electric: we komen langzaam op gang 11-10 Full Electric: we komen langzaam op gang
Volgende: FullElectric: over elektrisch rijden en duurzame energie 05-'16 FullElectric: over elektrisch rijden en duurzame energie

Reacties


Door Tweakers user matroosoft, woensdag 10 mei 2017 00:11

Leuke blog. Paar tips:

Alle YouTube kanalen die ik groot heb zien worden hebben hier als belangrijkste factor 'tijd' voor nodig gehad. Blijf geduldig content maken en focus niet op views/subs. One day you'll get the viral. :) In de praktijk kost groeien erg, erg veel tijd.

Doe het alleen omdat je het leuk vindt. Je video's worden veel beter gewaardeerd als je intrinsieke motivatie hebt en dat zichtbaar is. Zorg dat je datgene wat je gaat filmen zelf leuk vindt en geniet ervan als je dit samen met vrienden doet. Dat maakt het leuker voor jezelf én voor de kijkers. (let op, ik wil niet zeggen dat het niet zo is bij jullie, alleen dat het belangrijk is)

Besteed aandacht aan je thumbnails. Clickbait moet je koste wat het kost vermijden maar je kan het wel wat interessanter maken. Je kan bijvoorbeeld de kleuren wat omhoog brengen of een interessante detailshot gebruiken.

Ook de titel van de video kan verschil maken. Bij deze video zou je de volgende titel kunnen gebruiken: 'Hoe rijdt een Chinese Elektrische Auto? (BYD E6 review)'. Ook hier weer, overmatige nadruk leggen werkt afstotend maar als je een beetje nadruk legt op het hoofdonderwerp dan klikken mensen sneller op je video. In dit geval door het onderwerp van hoofdletters te voorzien.

Bedenk ook dat de meeste mensen een korte spanningsboog hebben en dus is het belangrijk in de eerste minuut de aandacht te trekken, anders klikken ze door en ben je ze alsnog kwijt. Dus een korte intro (die van jullie is vrij goed, leuk dat hij opent naar de video), verder in het begin een wat hoger tempo om de aandacht erbij te houden en langzaam het tempo wat terugbrengen om dieper op onderwerpen in te kunnen gaan

Verder, misschien is het een idee een filmpje met een Tesla Roadster te doen? Indien beschikbaar natuurlijk. Is een leuke auto vanuit de geschiedenis van Tesla gezien.

En je vraagt mensen of ze hun Tesla willen uitlenen maar het kan veel leuker zijn als je een enthousiaste Tesla eigenaar in je filmpje betrekt en zijn ervaringen weergeeft.

Succes, en hopelijk helpt het je een stukje verder op weg naar een mooi kanaal. :)

Edit: misschien kan je een keer bij de Tesla fabriek in NL gaan kijken, heb al meerdere filmpjes van vloggers voorbij zien komen die daar geweest zijn dus het lijkt me goed mogelijk dat je er binnen komt. ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 mei 2017 00:16]


Door Tweakers user Ramon 73, woensdag 10 mei 2017 09:57

FullElectic? FullElectRic!

Door Tweakers user himlims_, woensdag 10 mei 2017 10:36

YouTube kanalen die ik groot heb zien worden hebben hier als belangrijkste factor 'tijd' voor nodig gehad. Blijf geduldig content maken en focus niet op views/subs. One day you'll get the viral.
>>> meeste zijn groot geworden, door hulp van andere grote kanalen; nodig bekend YT'er uit, die vlogt over jouw project, zijn viewers komen weer bij jou terecht. Volgens mij is dat de meest effectieve manier om groei te stimuleren

Door Tweakers user onok, woensdag 10 mei 2017 10:54

Tesla Roadster staat zeker nog op de "want" lijst. Maar er rijden er niet zoveel van rond, dus dat niet niet zo makkelijk geregeld. Thanks verder voor de tips :)
Lol danku ;)

Door Tweakers user xFeverr, woensdag 10 mei 2017 11:28

matroosoft schreef op woensdag 10 mei 2017 @ 00:11:
Bedenk ook dat de meeste mensen een korte spanningsboog hebben en dus is het belangrijk in de eerste minuut de aandacht te trekken, anders klikken ze door en ben je ze alsnog kwijt. Dus een korte intro (die van jullie is vrij goed, leuk dat hij opent naar de video), verder in het begin een wat hoger tempo om de aandacht erbij te houden en langzaam het tempo wat terugbrengen om dieper op onderwerpen in te kunnen gaan
Dit is inderdaad wel een heel belangrijk punt. Dat probleempje kwam al direct aan het begin maar dat haalt het informatieve aan het begin gewoon helemaal weg. Het wordt pas echt informatief na 4 en een halve minuut. Voor mij geen probleem, ik lees dit blog en wist waar het filmpje wel over zou gaan. Maar mocht ik vanaf YouTube dit filmpje zien, dan was het snel weg geklikt vrees ik.

Het is wel een leuk filmpje, nog nooit had ik van BYD gehoord. De titel zou daarom inderdaad wat beter kunnen zoals Matroosoft zegt. Want niet veel mensen weten wat een BYD E6 is en zullen daarom niet snel klikken.

Verder mis ik nog wat meer auto. We zien heel even het dashboard, we zien heel even het interieur en een kleine blik in de kofferbak. En wat shots van de buitenkant. Voor de rest zie je in het filmpje twee pratende mannen en iemand die verstopt zit op de achterbank. Hoewel het verhaal heel interessant is, mist het nog wat auto.

Voor de rest alleen maar leuk dat het een Nederlands kanaal is die het ook aan durft wat gekke andere auto's te proberen. Al flinke verbeteringen tegenover de eerste afleveringen dus jullie zitten op de goede weg. Ga zo door!

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 mei 2017 11:29]


Door Tweakers user TheLion01, woensdag 10 mei 2017 13:36

onok schreef op woensdag 10 mei 2017 @ 10:54:
Tesla Roadster staat zeker nog op de "want" lijst. Maar er rijden er niet zoveel van rond, dus dat niet niet zo makkelijk geregeld. Thanks verder voor de tips :)


[...]
Lol danku ;)
Erg leuk kanaal. Meteen na je eerste post geabboneerd. Met de BYD E6 hebben jullie volgens mij een Nederlandse primeur, en is dus erg interessant. Helaas zoeken mensen niet zo snel op deze auto dus is het (zoals hierboven is gezegd) slim om een pakkende titel en wat goede tags te verzinnen. Ook kan ik je evt met wat mensen in contact brengen die EV's hebben die je nog niet hebt gereviewd. Stuur me even een DM als je interesse hebt. :)

Door Tweakers user Cyphax, woensdag 10 mei 2017 14:59

Mooi item. Ik ben heel benieuwd of ik na afloop van mijn huidige leasecontract over kan stappen op electrisch rijden. Nog anderhalf jaar. 's Kijken hoe het landschap er tegen die tijd uitziet. :)

Door Tweakers user Ramon 73, woensdag 10 mei 2017 17:09

Elektrisch rijden, zeker interessant. Voor de toekomst dan weliswaar waar het de kilometervreter aangaat. Bij woon-werk <100km en evt laadmogelijkheid op werkplek is het alleszins gunstig. Maar ik heb er aan gerekend als een meikever, en bij 35000km/jaar blijft diesel het goedkoopst. En dan heb ik alles meegenomen zoals onderhoud en afschrijving én brandstofkosten. Belangrijkste factor ten nadele van elektrisch rijden is dat de auto's gewoon schofterig duur zijn. Een fatsoenlijke is gewoon 50k of meer, en privé is dat niet op te brengen (niet met mijn salaris). Zakelijk is het een heel ander verhaal idd, dan heb je diverse aftrekposten en subsidies die het makkelijk maken
Daarbij sta ik met regelmaat in de file en kan mij niet voorstellen hoe dat er uit ziet met een elektrische auto. Immers sta je stil maar verbruikt toch (flink wat) energie door verwarming/airco. De wegenwacht kan je niet bijtanken en opladen duurt wel eventjes.

Door Tweakers user onok, donderdag 11 mei 2017 09:14

Elektrische auto's zijn juist zuiniger in de file, omdat je geen draaiende motor hebt. Zelfs een modern start-stop systeem kan er niet tegenop. Dit komt doordat gewone auto's op die lage snelheden verschrikkelijk inefficient zijn. Bij een elektromotor is de efficiëntie veel constanter.
Het maakt weinig uit of je dan de airco aan of uit hebt. Naar verhouding verbruikt een airco niet zoveel.

Door Tweakers user haaibaa2, donderdag 11 mei 2017 09:36

Bij stilstand verbruikt een electrische auto juist bijna niks... File rijden is het meest efficient voor een electrische auto. Bij hoge snelheden gebruik je juist veel meer.

Door Tweakers user Kliko, donderdag 11 mei 2017 10:19

Ik hoor in dit filmpje een high pitch geluid, soort ruis. Ik weet van een ander kanaal dat die dit ook hadden. Die zijn uiteindelijk geswitched van microfoon en toen was het over. Het is wel knap vervelend! :'(

Leuk filmpje, eentje waar mooi het demonstructie effect wordt getoond! :+

Door Tweakers user Cybje, donderdag 11 mei 2017 11:54

Ik wil eigenlijk nog even inhaken op het filerijden en dat elektrische auto's juist zuiniger zijn dan. Filerijden is niet per definitie zuiniger. Met gematigd weer (rond de 15-20 graden Celsius) is dit inderdaad altijd wel het geval, maar in de winters als het -5 graden Celsius is gaat je verwarming een significant deel van het elektriciteitsverbruik voor z'n rekening nemen. Ik zie in mijn auto dat het dan regelmatig zuiniger is om gewoon 100 km/u te kunnen rijden dan om continu rond de 20-40 km/u gemiddeld voort te kachelen in een file, ondanks dat je luchtweerstand dus vele malen hoger ligt op 100 km/u.

Naast de lage luchtweerstand is trouwens het kunnen regenereren van energie ook voordelig bij filerijden in een elektrische auto. In plaats van remmen op je remmen (energie die je 'verliest'), win je steeds energie terug naar de accu.

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 mei 2017 12:02]


Door Tweakers user gwystyl, donderdag 11 mei 2017 13:31

Uit interesse: wat denk je te bereiken door 1000 km met een Tesla op één dag te doen? Een collega van me heeft een Tesla Model S 60 (kleinste accupakket, effectieve range ±300 km) en ik ben daar een paar keer zowel met hem als alleen naar Denemarken en Zweden gereden.
Dat is prima te doen, en ongeveer net zo saai als met een dieselauto. Je moet een beetje beter plannen waar je gaat pauzeren/bijladen, maar dat is de afgelopen paar jaar een stuk makkelijker geworden, zeker in Duitsland. Al met al duurt het iets langer dan met een diesel/benzineauto, maar het lijkt me niet erg interessant videomateriaal.

Je kan ook terwijl je in Nederland bent een lange route in het navigatiesysteem zetten en kijken hoe die rekening houdt met je range (afhankelijk van weer en verkeer) en de laadmomenten in het plannen van de route opneemt.

De ervaring van iemand die dat een paar keer heeft gedaan is misschien interessanter, of überhaupt de ervaring van iemand die de auto echt gebruikt. De collega die ik net noemde heeft in de afgelopen 3 jaar zo'n 140.000 km gereden, en na wat opstartproblemen bevalt het hem zo goed dat hij nu een Model 3 in bestelling heeft staan maar nog aan het twijfelen is of hij die gaat rijden of dat hij hierna weer een Model S of misschien X wil.

Door Tweakers user Ample Energy, donderdag 11 mei 2017 13:57

Ik vind het idee erg leuk en als ik een account zou hebben zou ik zeker subscriben!

Wel heb ik een paar aanmerkingen:
- Zoals al gezegd is begint de info pas na 4.5 minuut. Behalve dat de versnellingspook lelijk/plastic is heb ik na 4 minuten nog geen informatie gekregen en dat kan echt niet.
- Actieradius zou 300 km 'moeten zijn', maar dit soort filmpjes worden juist interessant als jullie kijken wat de actieradius ongeveer is.
- Y = "waai", hè :P
- Interieur is "goedkoop", "Chinees", "plastic", maar ik kijk een filmpje en die woorden komen niet over. Hoe voelt de deur, de greep, het plafond, de knopjes, etc. en 1 van de belangrijkste onderdelen: het stuur. Laat je handen over dingen heen gaan, druk wat knopjes in en gebruik close-ups om het in beeld te brengen.
- Bijna alles is crap, maar het zou volgens jou heel goed een geduchte concurrent van Tesla kunnen worden. Dat is een best statement en komt geheel onverwachts. Later pas komt het grote positieve punt, de ruimte, aan bod. Die volgorde klopt dus niet en ik mis een vergelijking met andere auto's.
- De gesprekken zijn meer losse opmerkingen waar de ander "inderdaad" (of zoiets) op antwoordt dan echte gesprekken waarbij de reactie van toegevoegde waarde kan zijn.
- Ik weet nog niet hoe hij rijdt. Af en toe schokt hij dus een beetje, maar hoe trekt hij op, hoe houdt hij zich in bochten en met welke snelheden, hoe remt hij.

En nog wat tips:
- Met een elastiekje aan het handvat van het statief kan je panning shots vloeiender maken (en vooral eindigen).
- Ik neem aan dat dit het eerste rondje was en dat het daar bij is gebleven? Misschien is het leuk om zo'n rondje wel op te nemen (zodat je onverwachte dingen als het uitvallen nog wel kunt gebruiken), maar voor jullie zelf vooral als oefenrondje te gebruiken. Dan kan je alles nog even bespreken zodat je missende informatie kunt opzoeken, tijdens het uiteindelijke opnemen informatie beter kunt overbrengen en kan je gesprekken alvast een beetje plannen. Bij zo'n evaluatie van de testronde kan je ook beter nadenken over antwoorden die je eigenlijk had willen geven. En omdat je je niet meer concentreert op de weg kom je misschien wel op tegenargumenten of vallen randzaken (positief of negatief) op.
- Werk met een checklist bijvoorbeeld en geef die aan de persoon achterin. Dingen als grapjes moet je niet instuderen, want dat werkt bijna nooit, maar je kunt een checklist maken van punten die je wilt behandelen en relevante opmerkingen koppelen zodat jullie daadwerkelijk op elkaar reageren in plaats van alleen beamen. De persoon achterin kan op stille momenten aangeven dat je X of Y nog wilde benoemen of bij een doodlopende opmerking aangeven dat 1 van de 2 anders had willen reageren. Dan kan je het ook snel even opnieuw doen zonder dat het echt extra tijd kost. Let wel op dat je (voor de kijker) niet reageert op een opmerking, maar dat je doet alsof je daar zelf net op kwam. En een extra detail is dat de persoon naast je jou dan niet al moet aankijken voordat je begint met praten.
- Wees wat positiever, joh :P Ondanks dat je zegt dat hij moet kunnen (gaan) concurreren met het sexy statussymbool Tesla komt het over alsof dit de meest crappy auto aller tijden is.
- Een auto van binnen goed belichten is erg moeilijk. Je zou kunnen overwegen voor close-ups de auto ergens binnen te zetten en met wat donkere doeken en lampen aan de slag kunnen gaan. Als je natuurlijk licht wilt gebruiken is een reflector of 2 misschien aan te raden. Maar dit is wel erg afhankelijk van hoe leuk je het vindt om te filmen, want het kost erg veel tijd en de eerste 10 keer dat je het probeert lukt het toch niet lekker :P

Dit was even snel een reactie en ik hoop dat ik niet negatief overkom, want ik vind het concept wel leuk. Ik denk alleen dat als je deze dingetjes nog even aanpakt dat het voor de gemiddelde YouTuber veel leuker wordt om te kijken. Disclaimer: ik heb zelf ooit maar 1 filmpje geüpload op YT, dus ik ben totaal geen autoriteit :P
Kliko schreef op donderdag 11 mei 2017 @ 10:19:
Ik hoor in dit filmpje een high pitch geluid, soort ruis. Ik weet van een ander kanaal dat die dit ook hadden. Die zijn uiteindelijk geswitched van microfoon en toen was het over. Het is wel knap vervelend! :'(
Bedoel je niet gewoon het geluid dat alle elektrische auto's maken? :P

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 mei 2017 14:00]


Door Tweakers user PcDealer, donderdag 11 mei 2017 16:23

Ik heb vandaag meegedaan een de Toyota Yaris Hybrid Energy Challenge. Voorlopig eerste! Fabrieksopgave verslagen :)

Door Tweakers user Kliko, vrijdag 12 mei 2017 07:28

Ample Energy schreef op donderdag 11 mei 2017 @ 13:57:

[...]

Bedoel je niet gewoon het geluid dat alle elektrische auto's maken? :P
Neen, dat is een veel lagere toon. ;)

Door Tweakers user kakanox, vrijdag 12 mei 2017 12:27

Leuk initiatief! Heb er zelf ook weleens over nagedacht, full electric is tof.

Wat betreft je Tesla-idee: Wat ik me nogal afvraag is hoe taxibedrijven een Tesla probleemloos kunnen gebruiken (ze bouwen immers op heel veel kilometers, waarbij de actieradius zelfs bij een Tesla daarvoor beperkt is).

Ik had al eens vernomen dat TCA een accu-wisselstation heeft, maar dat werd door een andere taxichauffeur (zonder Tesla, helaas) weer ontkracht.

TCA gebruikt ze dus geloof ik en ook in Rotterdam zie ik wel Model S met blauwe platen rondkarren. Is het een idee om dat te combineren met je roadtrip? Misschien kan je een taxicentrale bereid vinden om - in ruil voor wat reclamemogelijkheden - een chauffeur beschikbaar te stellen voor een pittige trip?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 12 mei 2017 12:27]


Door Tweakers user gwystyl, vrijdag 12 mei 2017 13:03

@kanakox: Ik denk dat een Model S prima geschikt is als Taxi. Door de aflopende daklijn heb je achterin niet heel veel hoofdruimte, maar de bagageruimte is enorm, en zeker voor in de (rand)stad met veel korte ritten is een elektrische auto erg geschikt. Ik verwacht dat een taxichauffeur twee keer per dag moet laden; als je dat een beetje taktisch plant, kan dat in de lunchpauze en aan het eind van de dag/overnacht. Ik denk alleen niet dat ze 1000 km per dag halen.
Eén van de grote voordelen van een elektrische auto is juist dat er weinig aan mechanische onderdelen in zitten, dus je onderhoud is minimaal. De meeste Tesla's hebben vrij grote wielen dus banden zijn duur, maar je hebt geen distributieriem, waterpomp, olie etc.

Door Tweakers user kanem0chi, zaterdag 13 mei 2017 20:15

Inhoudelijk over het filmpje is er al veel gezegd en wat er bij komt kijken om het interessanter te maken. Wat ik je uit mijn eigen ervaring kan vertellen, is ondanks je super crappy beeld of heel mooi beeld, inhoudelijk niks zegt of heel informatief iets overbrengt, het ook met de YT SEO samenhangt.

- Ik zie bijvoorbeeld dat je geen Channel Tags hebt.
- Bij bovenstaand filmpje gebruik je alleen de tag: BYD & elektrische auto
- Thumbnails bevatten geen informatie / zijn kaal / leeg etc.
- De titel is erg kort, wat het nog moeilijker maakt om gevonden te worden. Zorg iets dat triggerd als je graag zou willen dat het 'viraal' gaat.
- Dit filmpje is waarschijnlijk te lang, nog geen 30% van het filmpje wordt bekeken, maak 3 kortere informatieve filmpjes en voor de geïnteresseerde 1 grotere. Zo spreek je een beter publiek aan op YT.
- Voor als je wilt groeien op YT, op dit moment maakt het nagenoeg niet uit wat je op YT zet, hoe meer je online zet, des te sneller zal je groeien.. maakt eigenlijk niet uit wat je online zet.
- Zorg dat je subscribers weten dat de laatste vrijdag van de maand er bijvoorbeeld een filmpje is.
- Subscribers aantallen maakt niets uit nu, focus je op de organic views. Subscribers gaan pas mee tellen wanneer je gesponsord word, of contact zoekt met fabrikanten om zo te laten zien dat je een achterban hebt. Nu is het belangrijker om de views, likes en comments binnen te halen. Start je met het posten van meer video's, dan komen die subs wel.

Op bovenstaande manier, heb ik niet met auto reviews, maar met technologie , smart-home, lightning en telefoons mijn kanaal binnen 3 a 4 maanden van +-0-1700 subs zien groeien met in totaal meer dan 400.000 views.

Succes!

[Reactie gewijzigd op zaterdag 13 mei 2017 20:16]


Door Tweakers user onok, maandag 15 mei 2017 10:28

Bedankt voor de tips :)


Reageren is niet meer mogelijk