van alles en nog wat

Tweakers.net Bordspellenavond

Door onok op vrijdag 6 maart 2015 10:48 - Reacties (12)
Categorie: Persoonlijk en overige, Views: 3.814

Donderdag 5 maart 2015 (gisteravond dus) was de Tweakers.net bordspellen avond. Ik mocht er bij zijn, een mooi excuus voor een blogje :) Ik heb zelf helaas geen foto's gemaakt, dus dat mag iemand anders verzorgen (Ik heb camera's genoeg gezien dus dat komt vast goed).

Ik heb me aangemeld omdat het me wel leuk leek om eens een kijkje te nemen achter de schermen bij Tweakers. Ik ben zelf developer, dus ik was wel geïnteresseerd in de presentatie over de werkwijze en het platform van Tweakers.net. Ik houd ook wel van een spelletje, dus dit leek me een mooie gelegenheid.

Helaas was ik het woensdagavond even vergeten, waardoor mijn dagelijkse carpoolafspraak wat ongunstig had ingepland. Doe er een schepje file bovenop, en zo kwam ik zo'n beetje als laatste binnen rond 18.05. Het welkoms praatje was net begonnen, dus ik was net op tijd om te kunnen aanschuiven bij een potje Carcassonne . Gelukkig was er ook nog eten over. Er was een prima buffet met diverse soorten salade, pasta, vlees, vis en heerlijke broodjes met omnomnom kruidenboter. Verder zijn we de hele avond volgestopt met chips, nootjes, en er was drank in de vorm van bier en fris. Uitstekend geregeld.

Het eerste spelletje speelde we met 6 man, en ik eindigde geloof ik op de 3e plek. De eerste presentatie was rond half 8. De sponsor van de avond CGI, vertelde het een en ander over het bedrijf en wat ze allemaal doen voor de ruimtevaart. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze talk niet zo bijster interessant vond, maar het filmpje van de raket was dan wel weer grappig.

Vervolgens gingen we weer verder gamen. Het 2e portje Carcassonne was wat interessanter en spannender. We voegden wat meer uitbreidingen toe wat voor meer variatie zorgde. Tot het laatste kaartje had ik kans om eerste, of laatste te worden. Het was helaas laatste :P

De 2e presentatie was van Tweakers.net zelf en ging over de werkwijze van de techniek bij Tweakers, hoe het development team werkt, en hoe het platform in elkaar zit. Dit vond ik persoonlijk erg interessant en leuk om te zien.

Rond half 11 vond ik het wel weer mooi geweest, ik moest immers nog anderhalf uur rijden. Bij de uitgang kreeg ik nog een goodiebag uitgereikt. Ik nam deze vriendelijk aan, maar in mijn hoofd dacht ik iets van "fijn, nog meer reclame rommel voor bij het oud papier", en zette de tas zonder te kijken naast me neer in de auto.
Pas thuis keek ik even in het tasje: zit er gewoon een Raspberry Pi 2 in! Inclusief 16 GB micro-sd kaartje. Vanwege mijn recentelijk sterk gegroeide interesse in domotica en elektronica ben ik hier heel erg blij mee. Toffe actie!

Al met al een zeer geslaagde avond. Bedankt Tweakers.net en CGI :)

Kijkje in een wijkcentrale van reggefiber

Door onok op zaterdag 19 april 2014 12:36 - Reacties (9)
Categorie: Persoonlijk en overige, Views: 10.391

Vandaag was er bij ons in de wijk (Stadshagen Zwolle) een open dag in een van de wijkcentrales (POP) van Reggefiber. Ik was wel benieuwd hoe zo'n ding er van binnen uit zag, en ik mocht ook foto's maken.

Het was wat kleiner dan ik had gedacht. Deze POP (Point of Presence) is nog vrij leeg, alle woningen moeten immers nog aangesloten worden, ze zijn net begonnen met aanleggen in onze wijk.

http://nokj.nl//user_images/600/1h6ac.jpg
Buitenkant. Het gat in de muur rechtsonderin is om een noodstroomvoorziening (bv. aggregaat) aan te sluiten als de stroom meer dan een uur of 4 uitvalt. Zolang houd de interne noodstroomvoorziening het ongeveer uit.

http://nokj.nl//user_images/600/ex528.jpg

http://nokj.nl//user_images/600/rkkjj.jpg
De grijze kast is de interne noodstroomvoorziening.

http://nokj.nl//user_images/600/7ew8f.jpg

http://nokj.nl//user_images/600/n0csq.jpg

Ziek en Campzone

Door onok op maandag 1 augustus 2011 16:35 - Reacties (4)
Categorie: Persoonlijk en overige, Views: 4.200

Ik ben al een paar dagen ziek. Geen griep, want ik heb nauwelijks tot geen koorts. Een flinke, uit de hand gelopen verkoudheid. Keelpijn, dikke roggels ophoesten, je kent het wel. En totaal geen energie. Niet echt moe in de zin van ik moet slapen, maar totaal geen in om in beweging te komen, of om na te denken.

Normaal ben ik nooit zo lang ziek. Ik voel me wel eens een dagje niet lekker, maar zolang ik al voor dezelfde baas werk (bijna 5 jaar) ben ik nooit meer dan 1 dag achter elkaar ziek geweest.

De timing voor mij is echt slecht. Voor de baas minder erg omdat we nu net in een rustige periode zitten, maar slecht voor mij omdat ik net een weekendje Campzone had gepland. Ik was namelijk al 2 jaar niet geweest (Daarvoor was ik een die-hard campzoner vanaf editie 2). Dat had niet echt een specifieke reden, m'n interesse begon gewoon een beetje af te nemen, en meestal waren m'n vakantiedagen toch al op omdat ik andere dingen had gepland. Dit jaar begon het toch weer een beetje te kriebelen, maar ook nu weer waren m'n dagen op. Dus ging ik over tot het boeken van een weekendje.

Afgelopen donderdagmiddag begon het: keelpijn kwam opzetten, hoestbuien en een lichte hoofdpijn. Vrijdagochtend voelde ik me dermate kudt dat ik twijfelde of ik wel naar campzone zou gaan. Nou, dan ben ik echt ziek hoor! Ik werkte 2 paracetamol naar binnen en ben een uurtje gaan liggen. Warempel, in de middag voelde ik me al stukken beter en besloot toch om te gaan.

Vrijdagavond ging het allemaal prima. Zelfs nog zin gehad in een biertje, en ik ging pas 3 uur naar bed. Minecraft is fokking verslavend. Zaterdag voelde ik me toch weer vrij kut, ook omdat ik erg slecht geslapen had. Na weer een gram paracetamol ging het iets beter. Weer minecraft, maar deze keer geen bier en om 12 uur naar bed. Ik begon al te denken dat het verstandiger was geweest als ik niet was gegaan.

Gelukkig de 2e nacht iets beter geslapen, maar zondagochtend voelde ik me nog steeds niet heel jofel. 's Middags ging het alweer wat beter (zie je het patroon al?), en 's avonds sloot ik het weekend af bij m'n ouders met de jaarlijkse mosselen traditie. Dit keer met extra knoflooksaus, anders proefde ik natuurlijk niks.

Thuis heerlijk in de watten gelegd door m'n vriendin en na een heet bad vroeg naar bed gegaan.

Het is nu maandag, en ik ben nog steeds ziek. Toch heb ik stiekum geen spijt van Campzone ;)