In mijn vrije tijd speel ik graag een spelletje. Als ik er iets over te melden heb komt het in deze categorie.

Oude LAN-party video's

Door onok op donderdag 6 augustus 2015 00:50 - Reacties (18)
Categorie: Games, Views: 4.492

Dit jaar ben ik voor het eerst sinds een paar jaar weer een week op Campzone. Tijdens de opening werd er een promofilmpje getoond van ruim 10 jaar geleden. Dit deed me er ineens aan herinneren dat ik ook nog tig LAN-party video's heb, die ik nog nooit op Youtube heb gezet. Ik was het al heel lang van plan, maar was er gewoon nooit aan toegekomen.

Ik maakte een jaar of 10 geleden regelmatig LAN-party filmpjes. Op een gegeven moment werd het een heuse serie: "ONOK's LAN-reports".

Ik ben begonnen met het uploaden van mijn oude filmpjes. Hieronder een verzameling ter ere van 15 jaar Campzone, voor uwer vermaak :)

Op mijn kanaal vind je verder video's van Wake-up On LAN, Freelan, Diraction en binnenkort X-Life.Na 5 jaar terug op Dreamhack

Door onok op vrijdag 23 november 2012 12:45 - Reacties (9)
Categorie: Games, Views: 4.808

Wat is Dreamhack
Om te beginnen maar even voor degenen die niet weten wat Dreamhack is: Dreamhack is kortgezegd de grootste LAN-party ter wereld, en wordt 2 keer per jaar gehouden in Zweden. Waar in Nederland de grootste LAN-party ooit bleef steken op bijna 2500 man (als je events als HAL meetelt is het iets meer, maar dat vind ik niet echt een LAN-party), heeft Dreamhack het wereldrecord in handen van maarliefst ruim 13.000 "connected devices". Hoeveel deelnemers er inmiddels exact zijn weet ik eigenlijk niet precies.

Van toen naar nu
Ik ben voor het eerst naar Dreamhack geweest in 2004. Het was toen nog een stukje kleiner: ze verbraken dat jaar hun eigen wereldrecord met ruim 6000 deelnemers.

In 2007 werd voor de eerste keer in Nederland Pack4Dreamhack georganiseerd. Pack4dreamhack is in feite een gesponsorde bustrip naar Dreamhack. Danzij sponsoren als Intel en Logitech hoeven deelnemers alleen maar toegang voor Dreamhack zelf te betalen, de busreis krijgen de deelnemers bijna geheel gratis. In ruil hiervoor wordt er van je verwacht dat je wat promotie maakt door weblogs, social media sharing, en natuurlijk het dragen van het Pack4Dreamhack T-shirt of sweatshirt/hoodie waar de sponsoren op staan. Een uitstekende deal als je het mij vraagt.

In 2007 was ik er dus ook bij. De groep bestond toen nog uit bijna 20 man. Met 2 busjes gingen we op pad. Dreamhack was toen alweer flink gegroeid. Het aantal deelnemers was gestegen naar 10.000. Het begon ook steeds meer te worden dan alleen maar een LAN-party. Zo was er een flinke expo / beurs gedeelte bijgekomen, een beetje zoals de game expo die je vroeger op de HCC dagen had. Ook zijn er diverse optredens en shows.

Inmiddels zijn we dus 5 jaar verder. Pack4Dreamhack werd alweer voor de 10e keer georganiseerd, en ik vond het hoog tijd om weer eens een keer mee te gaan :) De groep is inmiddels gegroeid naar 80 man en de 2 busjes zijn ingeruild door een grote dubbeldecks toeringcar met chauffeur. We hoeven dus ook niet meer zelf te rijden ;)

Voor je beeldvorming
Hoe ziet Dreamhack er nou precies uit? In beginsel is het gewoon een LANparty zoals we die hier in Nederland ook kennen. Iedereen die dat wil kan zich aanmelden. Je neemt je eigen PC mee en sluit deze aan op het netwerk van Dreamhack. Het gaat 24 uur per dag door en als je je eigen slaapspullen (luchtbed/matje, slaapzak) meeneemt kun je slapen in de slaapzaal. Het event duurt 3 hele dagen; van donderdagochtend tot zondagochtend.

Er zijn natuurlijk wel veel verschillen. Ten eerste is er de krappe tafelruimte. Om het grote aantal deelnemers te realiseren, zit je hier heel erg hutje-mutje (of voor de positivo's: lekker knus ;)). Op een gemiddelde LAN in Nederland heb je 1 meter tafelruimte. Hier is dat 80 cm, en de tafelrijen staan ook dichter op elkaar. Ook hebben ze geen echte tafels, het zijn europallets met planken erop. Het resultaat is dat je eigenlijk veel te laag zit omdat de tafel te hoog is. Je mag wel je eigen bureaustoel meenemen, maar dat is niet echt een optie als je met 80 man in een bus moet. Verder is het vrijwel continu behoorlijk lawaaierig, zeker in hal D.

Over de hallen gesproken. Het gebouw waar Dreamhack in gehouden word, is een soort Jaarbeurs (Utrecht) achtig complex. Er zijn 4 grote hallen aanwezig, en een aantal kleinere. Hal D is de grootste. Dreamhack is veel te groot om alle deelnemers in 1 hal te laten zitten. Zelfs in 2004 waren er al 2 hallen in gebruik. In 2007 was het hele complex al in gebruik, en dit jaar is er zelfs een groot stuk bijgebouwd, speciaal voor Dreamhack.

Hal A is de slaapzaal, Hal B, C en D zijn LAN-party hallen. Een groot gedeelte van hal B is ook de beurs/expo. Hal D is de grootste hal (ca. 5000 plaatsen) waar ook de "mainstage" staat. Zoals gezegd worden er ook optredens en shows gegeven op Dreamhack. Die vinden allemaal plaats in hal D. Dit is dus ook de lawaaierigste hal op Dreamhack. Het volume tijdens de optredens is namelijk aanzienlijk :P De meeste panorama foto's die je van Dreamhack ziet zijn van hal D. Dat komt doordat dit de grootste en mooiste hal is, en er bovendien tribunes aan de zijkant zijn waarvan je die mooie foto's kunt maken ;)

Wij zitten in hal B. Hier is het een stuk rustiger (maar nog steeds vrij druk), en er hangen enkele grote schermen waar alles wat er in hal D gebeurd live gevolgd kan worden. De game expo/beurs is ook in hal B. Hier staan onder andere Logitech, Asus, Telia, het zweedse leger, Coca Cola en nog veel meer. Hal C tenslotte is de die-hard gamehal. Hier is het vrijwel helemaal stil, en is dus de ideale plek voor pro-gamers. Hier zitten ergens rond de 2000 man. Hier worden ook diverse tournaments gehouden, waarbij prijzen te winnen zijn die net ff iets verdergaan dan alleen een moederbordje.

Verder zijn er nog ruimtes waar bijvoorbeeld wedstrijden te volgen zijn. Ook worden er diverse demonstraties gegeven over van alles. Zo zijn er "bekende" pro-gamers die vertellen hoe het toch komt dat ze zo goed zijn. Best grappig om te zien.

Er is 1 grote arena waar de finales te zien zijn van de game tournooien. Dit is zo'n grote happening, dat je er aparte tickets voor moet kopen. Bizar toch? :P Er is plaats voor een paar duizend man. Dankzij onze sponsoren hebben wij er ook tickets voor. Morgen worden de finales gespeeld, dus ik ben benieuwd.

Techniek
De techniek die hier op Dreamhack gebruikt wordt is te waanzinnig voor woorden. Om te beginnen het internet. Waar je in Nederland op een LANparty een kabel of ADSL lijntje (of als je geluk hebt glasvezel) met alle deelnemers moet delen, is er op Dreamhack voor iedere deelnemer een volledige 100mbit internetverbinding beschikbaar. Ik weet niet wat de totale uplink capaciteit dit jaar is, maar het is meer dan 100 Gbit/s. Er zijn ook Gbit plaatsen te verkrijgen, maar hier moet je extra voor betalen. Maar dat betekend wel dat je dus een volledige 1000/1000 mbit internet verbinding hebt.

Dan is er de mainstage. Zoals eerder verteld zijn er diverse optredens en shows. Het podium dat hiervoor opgebouwd is, is groter dan ik op sommige dancefeesten in Nederland heb gezien, inclusief een dikke geluidsetup waar Emporium nog iets van kan leren, een dozijn lasers en een gigantische lichtshow. Alle camera's en beamerschermen (stuk of 20 op het hele event) zijn full-HD en van topkwaliteit. De meeste optredens zijn live op Youtube te volgen in full HD. Zelfs de airco is bijzonder, waardoor de temperatuur (tenminste hier in hal B, in hal D is het wel wat warmer) zeer aangenaam is. Het gebouw wordt op temperatuur gehouden door koelwater afkomstig van een vlakbij en iets hoger gelegen meer. Hierdoor is de koeling zeer energiezuinig.

LAN-party of Hardstyle feest?
Gisteravond stond er hollands glorie op de mainstage, namelijk Headhunterz. De toeloop was enorm, en hal D veranderde in een dik hardstyle feestje, compleet met lasers en een lichtshow die net niet het niveau heeft van Qlimax, maar er dicht in de buurt zit. Je kunt je afvragen wat zoiets op een LANparty doet. En dat deed ik dus ook, maar het was best leuk om te zien en de sfeer was uitstekend. De dikke bassen waren tot ver buiten hal D te voelen. Al met al best aangenaam dus ;)
Maar het blijft vreemd om te zien: Je kijk naar voren en je ziet Headhunters met een dikke show, een dikke stuiterende menigte (ca 1000 man) ervoor, en vervolgens kijk je opzij en je ziet iemand een potje Starcraft spelen. Weird. Die jongen hoort echt niks van z'n spelletje, hoe goed je headset ook is ;)


Verslag van onze trip naar Dreamhack in 2004 (30 mins)Pack4Dreamhack Winter2012 opening MovieHeadhunterz @ Dreamhack winter 2012


Heel veel foto's: https://www.facebook.com/Pack4DreamHack/photos_stream

Diablo 3 failz

Door onok op maandag 21 mei 2012 14:20 - Reacties (9)
Categorie: Games, Views: 6.666

Zoals je vast niet ontgaan is, heeft de langverwachte launch van Diablo 3 nogal wat probleempjes gekend. Overigens niet geheel onverwachts.

https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcS_jXzEdgKx9V243NdVGJ76o_yxhxLrZvOnUGGoOAijJ2QhnB5_Ig

Het levert wel een hele hoop leuke plaatjes en filmpjes op. Ik heb ze voor uw viewing pleasure verzameld. Have phun :)

(en als je er nog meer kent, post ze dan vooral in de reacties)

Filmpjesplaatjes

http://farm8.staticflickr.com/7074/7210605762_525b3323b1.jpg

http://farm6.staticflickr.com/5155/7210363456_33760b366f.jpg

http://gamingillustrated.com/wp-content/uploads/2012/05/Error37Meme_6.jpeg

http://angryjoeshow.com/wp-content/uploads/2012/05/D3servers2.gif?9d7bd4

http://www.theshirtlist.com/wp-content/uploads/2012/05/Error-37-640x440.jpg

http://www.dorktower.com/files/2012/05/DorkTower10711.gif

http://cdn.memegenerator.net/instances/250x250/20438754.jpg

24 Days of Gaming: Day 7: Best gameplay

Door onok op woensdag 4 mei 2011 16:18 - Reacties (7)
Categorie: Games, Views: 2.739

Vandaag deel 7 in de serie "24 days of gaming" (zie Dag1 voor info): Best gameplay

Dit is niet een heel makkelijk onderwerp. Wat is Gameplay eigenlijk? En wanneer is dat goed? Ik denk dat Gameplay aangeeft hoe lekker een spel speelt. Zijn de controls fijn, is de balans goed, etc. Het zegt niet zoveel of de graphics, het verhaal of de moeilijkheidsgraad van een spel, maar bijvoorbeeld wel of het spel technisch goed in elkaar zit. Geen iritante dingetjes aan de gui, geen bugs, etc. Het belangrijkste is denk ik de "overall"-spel ervaring zonder dat je dingen als verhaal en graphics buiten beschouwing laat. Feit blijft dat iets als Gameplay vrij lastig uit te leggen is. Misschien gaat het meer op gevoel.

Een voorbeeld: Ik vind Fallout3 een geweldig spel. Het speelt lekker weg, de controls zijn goed en je blijft het graag verder spelen. Maar het spel laat wel wat steekjes vallen in de GUI (de pipboy had echt een stuk handiger gekunt) en het is ook niet echt bugvrij.

Bij RTS spellen is de balans heel belangrijk. Een goeie balans is zeer bevorderlijk voor de gameplay. Blizzard spellen als Starcraft en Warcraft bijvoorbeeld staan bekend om hun uitstekende balans, en de C&C Red Alert serie scoort ook hoog. Maar bij Red Alert (vooral 1 en 2) was er zoveel mis met de netcode, dat de spelervaring al snel negatief werd.

World of Warcraft scoort wat mij betreft ook vrij hoog. Maar er zit dan ook inmiddels zo onwijs veel ontwikkeltijd in het spel, dat het vreemd zou zijn als de gameplay slecht was.

Een winnaar aanwijzen is moelijk. Ik kies uiteindelijk voor een spiksplinter nieuw spel, namelijk Portal 2. Ik heb m nog niet eens uitgespeeld op moment van schrijven, maar de gameplay is echt onzettend sterk. Aanrader!

http://gamerlimit.com/files/2010/08/Portal2_logo1.jpg

24 Days of Gaming: Day 6: Best soundtrack

Door onok op vrijdag 15 april 2011 14:55 - Reacties (46)
Categorie: Games, Views: 3.203

Vandaag deel 6 in de serie "30 days of gaming" (zie Dag1 voor info): Best soundtrack

Ik heb even gecheat en een paar onderwerpen van het lijstje geschrapt die ik niet boeiend vind, vandaar dat het nu "24 days of gaming" is ipv 30 :P

Soundtracks, een van m'n favoriete onderwerpen! Ik ben dol op soundtracks, van zowel films/series als games. Ik spaar ze ook en heb er al bijna tweehonderd. Ik vind het nog best moeilijk om een absolute favoriete Game Soundtrack aan te wijzen. Laat ik maar beginnen met een top 5 (in willekeurige volgorde):

Dune 1
Geweldige muziek voor die tijd. Zelfs nu nog fijn om te luisteren.
http://www.youtube.com/watch?v=6BZXRcwC1UU

Half Life 1
Een soundtrack die naar mijn mening nog nooit is geŽvenaard. Zelfs niet door Half-Life 2 (die ook erg goed was). De muziek paste zo goed bij de sfeer, dat de rillingen over je rug liepen.
http://www.youtube.com/watch?v=qUDNiyOf92o (<- HD)

Simcity 3000
Ik kan het ook niet helpen, ik vind de muziek van de sim-games nou eenmaal erg leuk. Vrolijk, afwisselend jazzy, creepy, modern en classic. En van zeer goede kwaliteit.
http://www.youtube.com/watch?v=9zaRLKTiumI (Jazz zoals ik het heerlijk vind!)

Fallout (alle delen)
Fallout heeft altijd zeer goeie muziek gehad. Van de vage achtergrond muziekjes uit de oude delen tot de classic '20's Jazz uit Fallout 3, ik vind ze heerlijk.
http://www.youtube.com/watch?v=kwjxvBqs1EA

Comand & Conquer: Red Alert
Wie kent de Hellmarch nou niet? Nuff said, toch? :) En ook de andere tracks als Crush, Radio en Face the Enemy zijn geniaal.
http://www.youtube.com/watch?v=9QyQ9PsOj6A

Andere goeie game soundtracks die de top5 niet halen:
- Need for Speed (diverse delen)
- World of Warcraft
- Bioshock

Maargoed, welke is nou de beste? Ik denk dat ik toch voor Half-Life 1 ga. Imo de beste soundtrack ooit, niet alleen omdatie erg goed is, maar gewoon zoveel bijdraagt aan de sfeer van het spel.

Wat denk jij?